uniforme-za-zdravstvene-delavce

Uniforme za zdravstvene delavce – vedno čisti in urejeni na delovnem mestu

Uniforme za zdravstvene delavce morajo povsem ustrezati visokim standardom, da zaščitijo zaposlene, ki so v stiku z različnimi okužbami ali telesnimi tekočinami bolnika. Hkrati pa morajo biti udobna in praktična, da omogočajo nemoteno delo s pacienti tudi v daljših in napornih dneh. Ker je brezhibna higiena v takem okolju še posebej pomembna, morajo biti delovna oblačila za zdravstvo iz trpežnih materialov ter obstojnih barv, da prenesejo številna pranja.

Če se odločite za storitev najema, vam podjetje Lindström zagotavlja, da imate na dosegu roke vedno brezhibne uniforme za zdravstvene delavce. Z vašim mesečnim plačilom najema prevzamejo vso skrb za odvoz, čiščenje in dostavo vseh uniform na prava mesta. Poskrbijo tudi za manjša popravila oziroma za zamenjavo poškodovanih kosov in seveda za temeljito industrijsko čiščenje, ki zagotavlja brezhibno očiščene uniforme, v skladu s higienskimi standardi za dejavnost, ki jo opravljate.

Pred podpisom pogodbe se dogovorite o specifičnih zahtevah glede izgleda uniform, od števila in razporeditve žepov, gumbov, zadrg, do logotipa vašega podjetja na vidnem mestu ter barv posameznih kosov. Po opravljenih meritvah potrebujejo od 3 do 6 tednov do prve dostave, rok pa je odvisen od tega, za kakšen obseg prilagoditev gre. Nadalje vso skrb za delovna oblačila za zdravstvo prevzamejo oni, s tem da enkrat tedensko opravijo odvoz umazanih in uporabljenih uniform, jih temeljito industrijsko očistijo ter jih dostavijo nazaj do omaric zaposlenih.

udobne-uniforme-za-zdravstvene-delavce

 

Delovna obleka za zdravstvo predstavlja poslanstvo vsakega zaposlenega

Službene uniforme niso namenjene samo zaščiti zaposlenih pred raznimi nevarnostmi v tej panogi, temveč predstavljajo tudi podjetje kot tako in izkazujejo poklic zaposlenega. Pri vstopu v bolnišnico, zobno ambulanto, fizioterapevtsko ambulanto ali kakšno drugo vrsto dejavnosti, je pacientom in obiskovalcem ponavadi že samo ob pogledu na uniformo takoj jasno, kakšno vlogo v ustanovi ima vsak od zaposlenih. To zagotavlja prepoznavnost in olajša komunikacijo, saj se ljudje lažje znajdejo kam se lahko obrnejo za pomoč.

Ta klasifikacija olajša komunikacijo in sodelovanje tudi med zaposlenimi, oziroma uniforme za zdravstvene delavce povezujejo osebje na istem nivoju funkcij, ki jih opravljajo. Poleg zaščite zdravja zaposlenih in pacientov, so enotna oblačila v službi zelo pomembna v smislu racionalizacije dela in hitrejšega sporazumevanja, kar je pri obravnavi zdravstvenih težav obiskovalcev velik plus.

delovna-oblacila-za-zdravstvo

Delovna oblačila za zdravstvo morajo biti izdelana premišljeno in kvalitetno

V zdravstveni panogi je ogromno število poklicev, ki so nujno potrebni za brezhibno zagotavljanje zdravja ljudi. Od tega, kakšno vrsto dejavnost opravlja zaposleni, je tudi odvisen izgled njegove uniforme. V zadnjem času se je tudi videz uniform malce posodobil. Če smo bili navajeni belih zdravniških ali modrih za medicinske sestre, se tudi ta trend ponekod spreminja. Sploh na področjih, kjer se ukvarjajo z nego najmlajših, lahko včasih strah pred belimi haljami povzroči dodaten stres za male bolnike. Za premagovanje dodatnega strahu se zaposleni včasih odločijo za malce drugačno barvno kombinacijo ali kakšen vzorček na detajlu uniforme, da delujejo bolj domače oziroma pomirjujoče.

Medicinske sestre so v skrbi za paciente v nenehnem gibanju, zato je priporočljivo, da je njihova konfekcija udobna, malce bolj ohlapna, zračna in iz koži prijaznih materialov, kar jim zagotavlja udobje tudi takrat, ko opravljajo dolge in naporne izmene dela. Ker prihaja pri negi in obravnavi pacientov tudi do različne kontaminacije z izločki ali telesnimi tekočinami, je potrebno, da so uniforme enostavne za pranje oziroma vzdrževanje, da se pri pogostem čiščenju ne krčijo ali raztegujejo, da se ne mečkajo, da prenesejo veliko število pranj in pri tem ohranjajo barvo.

delovna-obleka-za-zdravstvo

Ponavadi potrebuje medicinsko osebje določeno število žepov, zank, gumbov, našitkov in podobno, za shranjevanje pisal ali drugih manjših predmetov. Zaposlenemu se morajo optimalno prilegati, kar pomeni, da posamezni kosi niso pretesni ali preveč ohlapni, kar omogoča udobje pri opravljanju vseh mogočih fizičnih del. Hlače ali krila ne smejo biti prekratka ali predolga, da dajejo vtis profesionalnosti in urejenosti.

Poleg zdravnikov in medicinskih sester zajema delovna obleka za zdravstvo tudi ostale poklice v tej panogi. Ne smemo pozabiti na administrativno osebje, strežnike in čistilce, osebje, ki skrbi za oskrbo s hrano, vzdrževalne delavce in drugo pomožno osebje. Vsak od njih potrebuje svojo specifično uniformo, ki z barvo in funkcionalnostjo pooseblja posamezni poklic v medicinskih dejavnostih. Vse vrste uniform pa povezuje natisnjena ali našita oznaka z logotipom podjetja oziroma enote, kar jim daje videz pripadnosti organizaciji.

Podjetje Lindström že več kot 170 let zagotavlja kakovost in udobje

Podjetje Lindström je s svojo 170 letno tradicijo trenutno eno vodilnih podjetij v Evropi, ki se ukvarja s proizvodnjo in ponudbo zaščitnih tekstilnih produktov. S svojimi izkušnjami in posluhom za potrebe strank, ponujajo zaščitno opremo za delavce na področju zdravstva, hotelirstva in gostinstva, živilsko–predelovalne industrije, maloprodaje in drugih panog. Poleg naštetih kosov zaščitnega tekstila so na voljo notranji, zunanji, industrijski ter drugi predpražniki, ki jih lahko najamete. Možnost najema omogočajo tudi za čistilne krpe in pripomočke za brisanje.

Z najemom najihovih produktov vam prihranijo tako stroške kot čas, zato vas vabijo, da čimprej obiščete njihovo spletno stran, se prepričate o izjemni ponudbi ter se pridružite množici zadovoljnih strank.

 

 

 

 

Related Posts