redno-vzdrzevanje-vode-v-bazenih

Vzdrževanje vode v bazenih ima glavno vlogo za neoporečnost vode

Vzdrževanje vode v bazenih je nujno in pomembno. Pa najsi je notranji, zunanji, velik, majhen, otroški ali olimpijski. Voda je vir življenja, vir čistoče in kot taka naj bi bila pri vsaki uporabi. V skrbi za zdravje jevzdrževanje vode v bazenih še kako pomembno. Priprava vode v bazenu in samo vzdrževanje je opravilo, ki zahteva kar nekaj znanja o delovanju mikrobnih procesov in dezinfekciji. Kaj kmalu se lahko zgodi, da je voda oporečna, motna in neustrezna za kopanje.

Odločitev, kako bo potekalo vzdrževanje skozi celotno kopalno sezono in tudi skozi celo leto, je odvisno od tega kaj in kakšen način se izbere za čiščenje. Osnovni paket za vzdrževanje vode v bazenih po navadi vključuje črpalko za filtriranje in filter, termometer, mrežico za pobiranje listja, inštrument za merjenje ph vrednosti in vrednosti klora in testni lističi.

vzdrzevanje-vode-v-bazenih

Načini in sredstva za vzdrževanje vode v bazenih

Poznanih je kar nekaj različnih sredstev in načinov za vzdrževanje. Kot izbrana sredstva se največkrat uporabljajo klor, ph regulatorji in algicidi. Ob vsej poplavi produktov na tržišču je izbira pravega lahko tudi stresna. Stalno preverjanje kakovosti vode in usklajevanje doziranja potrebnega sredstva pa vzame tudi kar nekaj časa. Temu se da izogniti z avtomatizacijo. Izbira načina vzdrževanja vode je tako lahko klasična, z ročnim doziranjem sredstev za vzdrževanje vode ali avtomatizirana z kontrolerji.

Čista voda v bazenu brez skrbi in stalnega preverjanja

V varnem zavetju svojega domačega vrta, preživljati prosti čas in se družiti z družino ter prijatelji, je v današnjem stresnem svetu pravi balzam. Čista voda v bazenu, brez skrbi ali bo v njem 5 ali pa 15 oseb, ne glede na temperaturo vode in zunanje vplive, pa je lahko zagotovljena tudi z avtomatizacijo, ki je primerna za vse vrste.

Dezinfekcija s tekočim klorom z avtomatizacijo. Pool Maneger in Pool Control sta kontrolerja za avtomatsko uravnavanje vode z dezinfekcijo s tekočim klorom. Imata dve odvisni dozirni črpalki za dezinfekcijo in uravnavanje ph vrednosti, ter dve sondi za analizo. Pool Maneger je najnaprednejši mikroprocesorski kontoler in prestavlja višji nivo avtomatizacije. Uporabljata se v kombinaciji z UV sterilizacijo. Pretok skozi sterilizator pod UV svetlobo uničuje bakterije in mikrobe na najbolj naraven način. Posledično se tako sprošča vezan klor v vodi, kar pomeni tudi manj vonja po kloru. UV sterilizacija lahko zmanjša potrebo po dezinfekciji za kar 80 %. Proces čiščenja poteka s pomočjo UV žarnice in njenega delovanja, popolnoma brez dodanih kemikalij.

sterilizacija-bazena

Dezinfekcija z elektrolizo pomeni čiščenje na osnovi soli in je mehkejša oblika dezinfekcije. Elektroliza deluje tako, da v vodo nasujemo 0,3 % ne-jodirane soli NACL. Elektroliza v posebni celici s ploščicami iz titana proizvaja iz soli plinski klor, ki opravi dezinfekcijo v vodi in se ponovno veže v sol. Čista voda v bazenu s pomočjo elektrolize in dodatkom Stabilochloran je manj agresivna in je primerna rešitev za vse zunanje kopalne enote.

Hidroliza+ ionizacija cu/ag- Da bo voda čista, na naraven način. Z izborom Pool Hydro se tako pridobi čista voda po naravni poti. Z hidrolizo in ionizacijo se voda čisti iz osnovnih komponent, ustvarja se kisik in ozon. Srebro in baker potencirata delovanje dezinfekcije in algicida. Je edini sistem na tržišču, kjer se izvaja dezinfekcija brez dodajanja dezinfekta. Prednosti, da bo vedno čista voda v bazenu so tako, z centralnim več funkcijskim sistemom, zagotovljene. Lahko se namesti na katerikoli tip, poveča moč filtracije, ne povzroča srbenja in draženja kože ter oči. Deluje praktično brez soli in varuje sluznico.

Najboljše vzdrževanje vode v bazenih se prične s tem, ko se izbere način kako zagotoviti, da bo zmeraj čista voda v bazenu. Od tega kako poteka priprava vode v bazenu, od samega začetka naprej. Čim bolje in čim dlje vzdrževati kakovost vode za sproščeno kopanje.

cista-voda-v-bazenu

 

Kako poteka priprava vode v bazenu?

Ko posijejo prvi sončni žarki in se ozračje segreje je čas za čiščenje in pripravo vode. Pred pripravo vode je najbolje prebrati Navodila za uporabo , ki so vedno priložena ob nakupu. Najlažje je kadar je bazen in vsa dodatna oprema kupljena pri pooblaščenem prodajalcu., saj nudi tudi strokovno svetovanje in servis, kadarkoli in kjerkoli. Priprava vode v bazenu se začne po navadi tako, da se sprazni, ostrani se vse kar ne spada vanj, se očisti , prav tako tudi vsi deli in ponovno napolni.

priprava-vode-v-bazenu

Razlike kako poteka priprava vode v bazenu so le glede na izbrani način dezinfekcije. Kadar se voda uravnava ročno ni nekih posebnih priprav, kadar pa so nameščeni avtomatski kontrolerji ali dozirne naprave, pa je potrebna kontrola delovanja naprav, umerjanje sond in pregled ali se je nabral vodni kamen. Pri Ema bazenih poleg svetovanja, ob nakupu ali postavitvi bazena, nudijo tudi pripravo ob novi kopalni sezoni ter čiščenje in svetovanje za najboljše vzdrževanje tokom sezone. Tako se lahko uživanje v dolgem, vročem, sproščenem poletju prične in tudi nadaljuje, brez skrbi in stresa.