uniforma-za-medicinske-sestre

Uniforma za medicinske sestre mora biti skrbno oblikovana

Uniforma za medicinske sestre se razlikuje od ostalih medicinskih oblačil, saj je v zdravstvenih ustanovah pomembna hierarhija med posameznimi kadri. Bolniki, ki vstopijo v bolnišnico, morajo vedno vedeti, s kom se pogovarjajo. Kljub razlikam v barvi in kroju, pa imajo vse uniforme za zdravstvo enake funkcije. Vas zanima, katere? V nadaljevanju vam bomo razkrili, zakaj se tovrstna oblačila sploh uporabljajo in zakaj jih je smiselno najeti. V podjetju Lindstrom svoje delo opravljajo profesionalno, zato boste z njihovimi izdelki zagotovo zelo zadovoljni.

uniforma za medicinske sestre za najem

Zakaj so medicinska oblačila tako pomembna?

Večini se zdijo uniforme tako samoumevne, da o njihovi namembnosti sploh ne razmišljamo. Sprejeli smo, da ob vstopu v bolnišnico točno ločimo določene poklice, nihče pa ne pomisli, zakaj jih osebje pravzaprav nosi. Zakaj niso oblečeni v svoja običajna oblačila?

Uniforma za medicinske sestre in ostale kadre daje vtis strokovnosti

Si predstavljate, da bi vstopili v UKC, manjšo bolnišnico ali v dom za ostarele in osebja sploh ne bi ločili od obiskovalcev ter pacientov? Definitivno bi nastala velika zmeda, poleg tega pa bi bilo zaupanje bolnikov bistveno manjše. Uniforme za zdravstvo so neke vrste prepoznavni znak bolnišnice. Pacienti imajo tako občutek, da je poskrbljeno za ustrezno higieno ter da osebje svoje delo opravlja profesionalno. To je izrednega pomena, saj se prav nihče ne veseli obiska zdravnika. Zdravnik in ostalo osebje mora zato bolnika z ustreznim pristopom pomiriti in mu dati občutek varnosti.

Pacienti se bodo dobro počutili le v ustanovi, kjer bo poskrbljeno za ustrezno stopnjo urejenosti. S tem razlogom so medicinska oblačila opremljena z imenom, nazivom in logotipom bolnišnice. Vsak obiskovalec tako zelo hitro loči med različnimi kadri.

uniforme za zdravstvo

Medicinska oblačila ščitijo pred madeži in okužbami

Uniforme za zdravstvo so zelo pomembne tudi zato, ker osebju nudijo ustrezno stopnjo zaščite. Ker se vsakodnevno srečujejo s krvjo, razkužili, okuženimi ranami, pri tem pa uporabljajo različne pripomočke, morajo zaščititi sebe in ostale paciente pred prenosljivimi okužbami. Le z njihovo uporabo je mogoče poskrbeti za ustrezno stopnjo higiene na delovnem mestu. Uniforma za medicinske sestre in ostalo osebje je namreč izdelana iz posebnih, zelo kakovostnih materialov. Le-ti ščitijo, a hkrati zagotavljajo popolno udobje. Ker se dobro prilegajo prav vsakemu, so koža in oblačila pod njimi povsem na varnem.

 

V uniformah za zdravstvo se osebje počuti udobno in sproščeno

Bolnišnično osebje preživi zelo veliko časa na delovnem mestu, zato je udobje izrednega pomena. Ker je njihovo delo težavno, poleg tega pa se delovnik nemalokrat zavleče tudi dolgo v noč, se morajo v svojih oblačilih dobro počutiti. Uniforma za medicinske sestre in ostalo osebje je skrbno oblikovana, zato izgleda zelo estetsko, obenem pa se posamezniku odlično prilega. Zahvaljujoč številnim gumbom in žepom je tudi zelo funkcionalna, saj lahko zaposleni pripomočke hitro pospravi.

V kolikor želite izboljšati produktivnost vaših zaposlenih, jim priskrbite kakovostna oblačila. V njih se bodo počutili bolje, zato se bodo lažje osredotočili na svoje delo. Ker bodo vedno čista in sveža, se ne bodo ukvarjali z nepotrebnimi malenkostmi. Materiali, iz katerih so izdelana, so kakovostni in zelo prijetni na otip, zato se jih bo osebje zagotovo razveselilo.

medicinska oblačila v zdravstvu

Zakaj je najem uniform za medicinske sestre boljša izbira od nakupa?

Ste v dilemi, ali obleke za bolnišnično osebje kupiti ali jih preprosto najeti? Mnogi se sprašujejo, kakšne so prednosti najema, zato smo jih, da bo odločitev enostavnejša, zbrali na enem mestu.

Z medicinskimi oblačili ne boste imeli nobenega dela

V kolikor se boste odločili za nakup, boste z oblačili imeli ogromno dela – od vzdrževanja, pranja in podobno. V podjetju Lindstrom želijo, da bi se podjetja osredotočala le na svoje poglavitne naloge, zato poskrbijo za vse namesto vas. V ceno najema so vključena popravila, zamenjave, pranje, logistika med pralnico in vašo ustanovo, fluktuacija, skladiščenje, sezonske spremembe in podobno. Vse kar morate storiti je, da jim sporočite, kakšna in koliko oblačil si želite ter kako pogosto jih bo potrebno menjati. Ko je dogovor sklenjen, je vaše delo zaključeno. Vse uniforme bodo pravočasno oprane in dostavljene v omarice vaših zaposlenih. Tako bodo vedno čiste in dišeče za ponovno uporabo. V primeru lukenj in poškodb, jih bodo tudi ustrezno zakrpali ali zamenjali.

Najem uniform za zdravstvo ima pozitiven vpliv na okolje

Ste vedeli, da je pranje v domačem pralnem stroju bistveno manj ekološko od industrijskega pranja? Raziskava ETSA iz leta 2012 je pokazala, da z najemom ogljični odtis zmanjšamo, saj v okolje izpustimo le 46 kg CO2 v celem letu! Ker je v račun všteto vse (ogrevanje vode, dobava tekstila, ravnanje z odpadki in z vodo, električna poraba, pralna sredstva in prevoz do ustanove) je ta izpust izjemno majhen. To pa ni edini razlog, zakaj je najem bistveno bolj ekološki od nakupa. V omenjenem podjetju delujejo zelo zeleno, saj poskrbijo za varno odlaganje obrabljenega tekstila. Oblačila reciklirajo v druge tekstilne izdelke, kar pripomore z ohranjanju neokrnjene narave.

delovna-oblacila-za-zdravstvo1

 

Related Posts