dnevne-sobe-magnet

Moderne dnevne sobe Magnet – funkcionalnost in estetika v enem prostoru

Dnevne sobe predstavljajo središče družinskega življenja oziroma družabnega življenja vseh članov istega gospodinjstva, zato sta pri opremljanju tega notranjega prostora najpomembnejši dve lastnosti: funkcionalnost in estetska privlačnost. Funkcionalnost se nanaša predvsem na učinkovito razpolaganje s prostorom, mobilnost in dosegljivost vseh elementov. Drugi aspekt, estetska vrednost, pa je enakovrednega pomena za dobro počutje ob uporabi prostora. Barve, oblike in linije namreč pomembno vplivajo na naše počutje, sploh kadar v nekem prostoru preživimo veliko časa. Notranji prostori morajo torej biti praktični za vsakodnevno uporabo in hkrati izžarevati lepoto ter naš življenjski slog.

moderne-dnevne-sobe

Kako se lotiti opremljanja dnevne sobe?

Opremljanje stanovanja je precej zahtevna naloga, za katero je potrebno vložiti veliko časa, energije in usklajevanja. Je dolgoročna investicija v domovanje – zahteva sodelovanje in upoštevanje prav vseh članov, ki v njem bivajo. Mnogi so na začetku postopka popolnoma brez predhodnih izkušenj na področju notranjega oblikovanja, zato marsikdaj ne vedo, kateri so glavni elementi tega prostora. Pomembno je, da se pred takšno investicijo pozanimajo o sestavnih delih, ki bodo krasili njihov osrednji prostor. Ker je stanovanje prostor, v katerem je preživetega največ časa v življenju običajnega človeka, mora biti vzdušje v njem takšno, da se bodo vsi počutili kolikor se le da prijetno.

Kateri so sestavni elementi dnevne sobe?

Dnevne sobe Magnet sestavlja nekaj elementov, ki so nezamenljivi pri notranjem oblikovanju prostorov. Ti so na voljo v mnogih različnih slogih, barvah in materialih, kar lahko kupca dandanes že zmede, saj obstaja toliko različnih možnostih za oblikovanje notranjih prostorov. Nekateri ljudje pohištvo kupujejo posamezno in prostori tako izgledajo nekoliko bolj eklektično oziroma raznoliko, nekateri pa se odločijo za nakup pohištva v paketu, pri čemer prostor izgleda slogovno bolj homogeno.

Pri obeh načinih opremljanja so pozitivne in negativne plati: prvi omogoča več svobode in osebne ekspresije, vendar pa je lahko mnogo dražji in hkrati zahteva mnogo več pozornosti ter usklajevanja, saj brez tega hitro prostor izgleda estetsko šibko. Drugi način pa je bolj praktičen, ni potrebno veliko usklajevanja in se tako elementi med seboj lažje dopolnjujejo, je večinoma cenejši, vendar pa ne dopušča veliko osebne svobode pri izražanju, saj so možnosti oblikovanja nekoliko bolj omejene. V vsakem primeru pa je potrebno poznati elemente, ki sestavljajo osrednji prostor stanovanja.

sestavni-elementi-dnevne-sobe

 

Regali za dnevno sobo – pomembne informacije

Regali za dnevno sobo so definitivno esencialni kosi pohištva, ki bodo hkrati krasili, hkrati pa poskrbeli za učinkovito razpolaganje s prostorom. Služijo shranjevanju predmetov kot so knjige, kabli, elektronske naprave, blazine, kozarci, pijače in podobno. Regali za dnevno sobo lahko služijo tudi kot neke vrste izložba, kamor se postavijo predmeti, ki so za uporabnike prostora dragoceni in tako prostoru dodajo posebno vrednost.

Poznanih je mnogo vrst regalov, med njimi so odprti, zaprti, stenski, knjižni, vogalni, plavajoči in še mnogo drugih vrst regalov. Prav tako se za njihovo izdelavo uporablja široka paleta materialov, med drugim les, kovina, steklo ali plastika. Možno je kupiti regale tudi glede na individualne potrebe shranjevanja – lahko so posebej prilagojeni za knjige, umetnine, igrače, vinilne plošče ali steklenice. Ker pa je tudi na področju notranjega oblikovanja tehnologija postala zelo razvita, pa je mogoče izbirati regale z optimiziranim zapiranjem, vgrajenimi lučmi in celo vgrajenim napajanjem za domače elektronske naprave.

regali-za-dnevno-sobo

 

Omara za dnevno sobo – pomembne informacije

Omara za dnevno sobo, tako kot regali za dnevno sobo, so nepogrešljiv element, ki je praktično del vsakega modernega osrednjega prostora. Vpliva na količino sončne svetlobe, pretok zraka, mobilnost, shranjevanje in oporo večjih predmetov, kot so televizija ali zvočniki. Vedno bolj je priljubljena viseča omara za dnevno sobo, katere glavni prednosti sta dve: zelo učinkovita izraba praznega prostora in lažje čiščenje tal pod samim elementom. Pri nakupu se prav tako kupci vprašajo o vrstah omar – na voljo je nešteto različnih rešitev glede na namen, barvo, slog, material in tehnologijo. Izdelane so lahko iz lesa, iveric, MDF, kovine, stekla in mnogih drugih materialov

Kot pri regalih so tudi pri omarah na voljo takšne z zelo inovativnimi integriranimi sistemi – vgrajena osvetlitev, pametno zapiranje in odpiranje ter druge integrirane tehnologije. Najpomembnejše od vsega pa je, da dimenzije omare ustrezajo dimenzijam prostora, v katero je ta postavljena.

Ostali kosi pohištva

Ostali kosi pohištva, kot so mizice, stoli, police in lestenci so prav tako zelo zaželeni elementi v notranjih prostorih, vendar ni dobro pretiravati. Kadar je v prostoru preveč kosov pohištva, je ovirana mobilnost, bolj zahtevno je tudi čiščenje in omejena je tudi pretočnost zraka. Zato je pri izbiri pohištvenih elementov za dnevne sobe potrebna velika previdnost, saj je prostor z njimi lahko prehitro nasičen in tako ustvarja utesnjujoče vzdušje.

Seveda je oprema definitivno stvar posameznega okusa, in dnevna soba mora v največji meri ustrezati tistemu, ki v njej preživi največ časa, vendar pa vseeno obstajajo neke smernice za opremljanje prostorov, ki so večinoma univerzalne in se jih je pametno držati. Za to pa tudi obstajajo strokovnjaki z več desetletnimi izkušnjami, ki lahko zelo uspešno svetujejo glede nakupa, montaže in postavitve notranjega pohištva.

dodatki-dnevne-sobe

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts