skladiscni-regali-za-hrambo

Skladiščni regali za različne potrebe shranjevanja

Skladiščni regali so obvezen pripomoček pri mnogih različnih industrijah, obrteh in storitvah, namenjeni pa so shranjevanju različno velikih in različno težkih predmetov. Skladiščni regali rabljeni ali novi bodo zagotovili primeren prostor za shranjevanje predmetov, da se ti ne bodo poškodovali ali izgubili.

Obstaja mnogo različnih vrst teh konstrukcij, ki se med seboj razlikujejo po namenu, obliki, dimenzijah, prostoru, materialu in nosilnosti, potrebno pa je izbrati takšnega, ki bo ustrezal individualnim potrebam tistega, ki ga uporablja. Pred nakupom pa je potrebno razmisliti o potrebah skladiščenja, zato bomo našteli nekaj faktorjev, ki jih je pred nakupom potrebno jemati v poštev.

kovinski-regali

 

Skladiščni regali so na voljo v več različicah

Kovinski regali za skladiščenje so definitivno najbolj razširjena vrsta teh elementov, samo ime pa opiše le material, iz katerega so sestavljeni. Kovinski regali se med seboj razlikujejo predvsem glede na sistem in namen uporabe, med katerimi pa so:

inox: kot pove ime, je element sestavljen iz inoxa oziroma nerjavečega jekla, ki zagotavlja nizko stopnjo korozije in visoko raven higiene. Primeren je z uporabo v hladilnicah ali shrambah z živili ter za opremljanje velikih kuhinj. Na voljo so takšni z gladkimi policami in takšni s perforiranimi policami.

arhivski: police je mogoče prestavljati po korakih 35 mm brez dodatnega orodja, ta tip elementa pa je primeren za zelo široko področje uporabnosti, med drugim za papirnice, arhive, pisarne, trgovine in še marsikaj. Ponavadi so sestavljeni iz jekla ali cinkane pločevine, oba materiala pa zagotavljata zelo močno nosilnost.

konzolni: gre za najsodobnejšo, učinkovito in ekonomično rešitev za shranjevanje dolgih in težkih izdelkov, kot so cevi, profili, les, knauf plošče in tako naprej. So samostoječi in preprosti, možno pa jih je poljubno sestavljati in kombinirati, prav tako pa je nastavljivo tudi število odlagalnih ročic.

paletni: zaradi svoje montažne izvedbe omogočajo svobodno sestavo končnih in centralnih enot. Zelo učinkovito izrabljajo prostor, primerni pa so za več različnih načinov skladiščenja (uvozni, potisni in pretočni). So prav tako zelo prilagodljivi, saj se debelina okvirja izbira glede na zahtevano nosilnost. Vezni nosilci so različnih profilov (pravokotnega prereza, cevasti, dodatno ojačani) in so na koncih pritrjeni z jeklenimi spojkami.

premični: ti se nahajajo v različnih izvedbah, med katerimi so najpogostejši takšni za dokumentacijo in takšni za večje obremenitve, prav tako pa se razlikujejo glede na pogon, in sicer na voljo so na ročni pogon in na električni pogon. Omogočajo svobodno razvrščanje polic po višini, zelo učinkovito izkoriščajo prostor, večinoma pa so namenjeni shranjevanju dokumentacije.

za knjižnice: opremljeni so z vertikalnimi ločili in predelniki za knjige, časopise in ostale dokumente. So prav tako zelo prilagodljivi, na voljo pa sta dve izvedbi: enostranski in dvostranski.

za večje obremenitve: njihova uporabnost je zelo široka, prednost pa je, da omogočajo shranjevanje predmetov z večjo težo. Njihova montaža je zelo enostavna, vezni nosilec polic z utorom in varnostnim zatičem nudi različne vrste obremenitev glede na svojo dolžino in debelino. Shranjevanje police so lahko kovinske ali lesene.

konzolni-skladiscni-regali

Kovinski regali in njihova montaža

Kovinski regali ob naročilu prispejo v zloženi formi, zato je koristno vedeti, kako se ti elementi sestavijo. Njihova montaža je precej enostavna, običajno jo je mogoče izvesti le s pomočjo domačega orodja. Vsi potrebni sestavni deli so vključeni v pošiljko, zato ni potrebno dokupovati vijakov, matic ali podobnih izdelkov, ki bi bili potrebni za montažo.

Vseeno pa je potrebna visoka previdnost, saj so polični kovinski regali mnogokrat zelo visoki in težki elementi, ki se lahko ob najmanjši nedoslednosti prevrnejo na ljudi v bližini in tako lahko potencialno povzročijo tudi težje poškodbe. Pred montažo je potrebno vedeti, kakšen je sestavni postopek, potrebno je imeti vso zaščitno opremo in primerna orodja.

policni-kovinski-regali

Related Posts