miza-za-jedilnico

Miza za jedilnico omogoča prijetno druženje cele družine

Miza za jedilnico je tisti nepogrešljivi kos pohištva, ob katerem se ponavadi zbere vsa družina ali družba prijateljev. Pa naj gre za uživanje ob gurmanskih užitkih, praznovanja ali ležerno srkanje kavice, kvalitetna jedilna miza po meri omogoča druženje najbližjih ob vseh priložnostih. Jedilnica je tako kot dnevna soba čudovit prostor za druženje celotne družine. Zaradi tega je treba postavitev takšnega prostora skrbno načrtovati. Čeprav je izbira kosov opreme individualna, pa je miza za jedilnico pogosto osrednji element prostora.

Jedilnice so v zadnjih letih doživele nekaj najbolj ekstremnih sprememb v trendih. Vedno so bile eden najbolj tradicionalnih prostorov v hiši, v zadnjem desetletju pa so doživele eksplozijo modernih oblik. Trendi bivalnih prostorov se nenehno spreminjajo, kar se nenazadnje odraža tudi v kuhinjah in obednicah. Iz tradicionalnega, temnega prostora so prostori za obedovanje zdaj eden najbolj prilagodljivih prostorov za oblikovanje in odlična priložnost za ustvarjalnost, preizkušanje nove barvne sheme, edinstvene obdelave sten, izrazitega lestenca ali velikega umetniškega dela.

Ne glede na to, ali je slog opremljanja sodoben, minimalistični, rustikalen, tradicionalen ali eklektična mešanica vseh stilov, pa se masivna miza za jedilnico z lahkoto vklopi v vsak oblikovni stil. V številnih kuhinjah se za sedenje namesto jedilnih stolov uporabljajo klopi. Dolga lesena, oblazinjena klop ustvarja občutek skupnosti in odpravlja nekatere formalnosti tradicionalnih oblik.

miza-za-jedilnico-s-stoli

Jedilna miza po meri za tradicionalen ali sodoben videz

Jedilna miza po meri je zaradi svoje zasnove in izdelave primerna za več generacij, saj lahko odlično služi več let. Če je kdo mnenja, da je les zastarel in se ne ujema s sodobnim slogom, ponujajo masivni kosi pohištva možnost obnovitve in posodobitve ter s tem povsem nov videz. Zaradi prilagodljivosti pri obnovi je jedilna miza masiva hrast trajnostna in okolju prijazna investicija v vsakem domu.

Hrastov les je vizualno privlačen, s sodobnimi stoli pa je videti še bolj eleganten. Vzorec lesa doda značaj in naredi vsak kos opreme drugačen. Čeprav ima les morda malce bolj konvencionalen videz, je še vedno bistveni element pohištva, ki je trpežen in zdrži pogosto in dolgotrajno uporabo. Dodatna prednost je zanimiv naravni vzorec hrasta, ki omogoča, da se čudovita struktura lesa pokaže v vsej svoji veličini.

jedilna-miza

Hrastovo pohištvo obstaja že stoletja, zaradi splošne kakovosti in trpežne zasnove pa je med uporabniki izjemno priljubljena izbira. Jedilna miza masiva hrast je običajno priljubljena zaradi svoje rustikalne elegance in je kot taka fantastična za ustvarjanje pravega osrednjega elementa v vsakem domu.

Za hrastovo pohištvo je razmeroma enostavno skrbeti, saj ne potrebuje posebnih postopkov čiščenja ali izdelkov za ohranjanje svežega videza. Z vsakodnevnim brisanjem prahu je poskrbljeno, da je masivna miza za jedilnico vedno videti kot nova in dobro negovana. Za dodatno zaščito pa je možno poskrbeti z nanosom laka ali voska. Nekateri ploskev raje prekrijejo s steklom, ki jo zaščiti pred praskami in drugimi manjšimi poškodbami zaradi vsakodnevne uporabe ali težkih predmetov. Če pa se že zgodijo kakšne nezgode in pri tem nastanejo praske ali celo vdrtine, jih je mogoče popraviti, huje poškodovane kose pa tudi v celoti obnoviti.

 

Jedilna miza masiva hrast – brezčasna klasika

Hrast se za izdelavo pohištva uporablja že več sto let. To je dobro poznana klasika, ki je s svojo edinstveno zrnatostjo in odtenki trdega lesa res lepa osrednja točka v kuhinji ali jedilnici doma. Masiven hrastov les je prijeten na videz in otip ter daje topel, domač občutek. Brez težav se vključi v vsak klasičen ali sodoben stil dekorja, saj ga je mogoče povsem preprosto kombinirati s sodobnejšim pohištvom, ne da bi bilo videti neprimerno.

Set jedilne mize in stolov iz masivnega hrasta bo pomagal ustvariti želeno prijetno vzdušje v vsakem domu in zbrati družino in prijatelje. Takšen nakup je dolgoročno gledano praktična in ekonomična investicija v prostor, ki se z leti brezhibne uporabe še kako obrestuje. Brezčasnost in eleganca pa ostajata, ne glede na sodobne trende v oblikovanju in opremljanju.

jedilna-miza-masiva-hrast

Jedilna miza po meri je primerna za prostore vseh velikosti

Ne glede na to ali gre za opremo manjšega stanovanja ali večje hiše, je vedno mogoče najti odlično masivno pohištvo za jedilnico. Za hiter obrok ali klepet s prijatelji se bo najbolje obnesla majhna okrogla miza, saj deluje družabno in kompaktno. Okrogle oblike imajo manjšo površino kot pravokotne, mehkejši robovi pa dajejo iluzijo večjega prostora. Zelo uporabne so tudi malo večje ovalne oblike.

Pri izbiri družinske mize pa je potrebno imeti v mislih funkcionalnost in obliko. Zato je malo večja iz masivnega lesa odlična rešitev, saj je kot nalašč za vsakodnevno uporabo. Pri manjših otrocih je priporočljivo izbrati stole, ki jih je mogoče enostavno čistiti in so vzdržljivi, zaradi tega tudi tukaj pridejo v poštev trpežni kosi pohištva iz naravnega hrasta.

Nakup jedilne mize naj bo premišljen in načrtovan, saj bo le takšen prinašal radost in toplino v vsak dom. Široka paleta kvalitetnih kosov pohištva in opreme za dom omogoča, da vsaka jedilnica postane prostor za ustvarjanje lepih in nepozabnih trenutkov z najljubšimi osebami.

jedilna-miza-po-meri

Related Posts