anglescina-za-zacetnike

Angleščina za začetnike – zakaj je dobro znati angleško?

Angleščina za začetnike je privlačna za mnoge ljudi, saj je to svetovni jezik, ki se uporablja po vsem svetu. Če je vaše znanje tega jezika na osnovni ravni, vam bo tak tečaj pomagal, da se boste kmalu lahko brez težav sporazumevali z ljudmi iz različnih držav in kultur. Poznavanje tega jezika je izjemno koristno, saj vam omogoča lažjo komunikacijo z ljudmi iz drugih okolij, ne glede na njihov materni jezik.

V mnogih državah se uporablja kot uradni jezik in jezik poslovanja, zato je njeno znanje nujno potrebno tudi za gospodarski uspeh v današnjem globaliziranem svetu. Poleg tega je angleščina pomembna za potovanja in študij v tujini. V večini držav je to drugi najbolj govorjeni jezik, zato boste lahko lažje razumeli kulturo in navade v tujih državah. Njeno znanje vam bo obenem omogočilo lažje iskanje zaposlitve v tujini, saj jo veliko delodajalcev zahteva kot pogoj za zaposlitev.

anglescina-za-zacetnike

Poleg praktičnih razlogov bo znanje tega jezika tudi kulturna obogatitev. Angleški jezik ima bogato zgodovino in kulturo, zato boste lahko preko tuje literature, filma, glasbe in umetnosti spoznali drugačno mentaliteto in zanimive ideje. To je jezik, ki se ga splača naučiti, zato se za tečaj angleščine za začetnike določa vse več ljudi različnih starosti, od najmlajših do starejših.

 

Učenje angleščine za začetnike – za koga je primerno?

Za učenje angleščine za začetnike v Sloveniji se odločajo ljudje iz različnih skupin in z različnimi cilji. Nekateri obiskujejo tečaje angleščine, ker jo potrebujejo za svoje delo ali posel, drugi pa zaradi študija v tujini, potovanj ali preprosto iz osebnih interesov. Mlajši učenci in dijaki pogosto obiskujejo tovrstne tečaje, saj je znanje tega jezika nujno že v osnovni šoli in izjemno pomembno na nadaljnjih stopnjah šolanja. Tudi veliko odraslih se odloči za učenje tega jezika, da bi izboljšalo svoje zaposlitvene možnosti ali pa splošno znanje in komunikacijske sposobnosti.

Poleg učenja jezika prinašajo tovrstni tečaji pogosto tudi druge koristi, npr. povezovanje z drugimi udeleženci tečaja, spoznavanje različnih kultur in priložnosti za razvoj jezikovnih spretnosti. Tečaji, namenjeni začetnikom, so tako odlična priložnost tudi za druženje in širjenje obzorij. Ena od najsodobnejših metod učenja jezikov, med njimi angleščine za začetnike, je Superlearning Karnion, ki se uporablja že 31 let in temelji na poslušanju v alfa stanju. Tej metodi so zaupali že mnogi, tudi znani slovenski športniki, ustvarjalci in gospodarstveniki – in odzivi so navdušujoči.

ucenje-anglescine-za-zacetnike

 

Začetni tečaj angleščine – kako poteka učenje v alfa stanju?

Začetni tečaj po metodi Superlearning Karnion poteka v alfa stanju, v katerem si lahko posameznik zapomni vsebine kar štirikrat hitreje. Vse naučeno shranjuje v dolgoročni spomin, skupaj z individualnim pogovorom s profesorjem. Ker je poleg konverzacije za uspešno učenje jezika pomembno tudi poslušanje, se lahko s poslušanjem naučite novih besed, ki jih boste kasneje samozavestno uporabili v komunikaciji v realnih situacijah.

Intenzivnost tečaja je dokaj visoka, saj traja štiri do osem šolskih ur na dan. Priporočljivo je, da se tečaj v trajanju 40 ur zaključi v 14 dneh, saj bo učinek pri govorjenju tako najboljši. Pred začetkom tečaja vsak kandidat opravi brezplačen test, kjer se ga umesti na raven znanja angleščine A1, A2, B1, B2, C1 ali C2. Nato se individualno oblikuje program učenja. Popoln začetnik lahko po Karnionovi metodi napreduje v samo 200 šolskih urah do zavidljive ravni B2, v nasprotju s klasičnimi tečaji, kjer je za to potrebnih 800 šolskih ur.

Učenje s to sodobno metodo je prilagojeno vsakemu posamezniku, saj se uči tistih tematskih sklopov, ki jih potrebuje oz. ga zanimajo. Začetniki učenje jezika dojemajo kot radost, podobno kot to dojemajo otroci, kar jim omogoča, da dejansko spregovorijo. Vsi, ki so obiskovali ta tečaj, se strinjajo, da so se v zelo kratkem času pridobili ogromno znanja. Ko so to znanje preizkusili v praksi, so bili izjemno pozitivno presenečeni nad svojim obvladovanjem jezika. Več informacij o tej metodi dobite na uradni spletni strani karnion.si, kjer lahko spoznate tudi druge storitve, ki jih ponujajo.

ucenje-anglescine-v-alfa-stanju

 

Začetni tečaj angleščine – metoda, prilagojena vsakomur

Metoda učenja v alfa stanju prinaša številne prednosti. Glavna med njimi je, da se jezika naučimo učinkovito in hitro – v izjemno kratkem času. Tečaja nam ni treba obiskovati več let, saj lahko že po pičlih 40 urah dosežemo odlično raven znanja. Ena od prednosti je tudi sama fleksibilnost programa, ki je prilagojen potrebam posameznika. Trenerji imajo oseben pristop in poskrbijo, da učenje postane prijetno in učinkovito.

Znanje angleščine lahko vsakomur odpre mnoga vrata. Z njo boste usposobljeni za komuniciranje z ljudmi iz različnih delov sveta in si odprli številne karierne priložnosti v mednarodnih podjetjih, organizacijah in ustanovah. Ker je to prevladujoči jezik v turizmu, vam bo njegovo znanje pomagalo izboljšati izkušnjo potovanja in omogočilo lažjo navigacijo v tujih državah.
Angleščina je pomembna tudi pri pridobivanju izobrazbe, saj je mnogo pomembnih akademskih publikacij in gradiv za izobraževanje napisanih v tem jeziku. Njeno znanje vam bo olajšalo študij in raziskovanje. In nenazadnje, z znanjem jezika boste imeli dostop do svetovno znane literature, filma in glasbe ter si nasploh izboljšali samozavest in samopodobo pri sporazumevanju s tujimi govorci.

zacetni-tecaj-anglescine