izdelava-spletnih-strani-za-boljso-prepoznavnost

Izdelava spletnih strani mora biti zasnovana natančno in premišljeno

Izdelava spletnih strani je ključnega pomena za konkurenčnost podjetij na dinamičnem trgu ne glede na njihovo dejavnost. V časih, ko se vse premika na internet, lahko odsotnost internetnega mesta poraja vprašanja o legitimnosti dejavnosti. Prisotnost na spletu je odraz profesionalnosti, ob tem pa uporabnikom podaja jasne in kakovostne informacije. Ste vedeli, da se večina potrošnikov za nakup odloči ravno ob obisku strani?

Študije so pokazale, da večina potrošnikov pričakuje, da bo imelo podjetje spletno prisotnost, kar 76 % pa jih pred fizičnim obiskom le to preveri. S prepoznavno platformo zaslužek, ki ga ta opravi, ni omejen. Vse, kar pri tem potrebujete, je učinkovito zastavljena SEO (search engine optimisation) optimizacija. S pravilno optimizacijo, preprosto navigacijsko strukturo ter z ustvarjanjem vključujočih uporabniških izkušenj, je mogoče na platformo usmeriti promet konkurenčnih organizacij. To ne bo le drastično povečalo baze kupcev, temveč bo izboljšalo tudi vašo poslovno ozaveščenost. In kar je pri tem najbolje – zasnova platforme je stroškovno ugodna.

Fizična trgovina je za razliko od nje precejšnja naložba, ki jo je pri izračunih težko zanemariti. Zajema namreč najem poslovnega prostora, notranjo opremo, zaposlovanje delovne sile itd. Kljub temu pa vam ta večja naložba ne bo prinesla veliko dobička brez ustreznega trženja. Pravilno oblikovano in zastavljeno mesto vam pomaga hitreje prepoznati ciljno občinstvo, se z njim povezati ter utrditi prisotnost svoje blagovne znamke.

enostavna-izdelava-spletnih-strani

 

Enostavna izdelava spletnih strani je hitra in stroškovno učinkovita

Vzdrževanje spletnih strani skupaj z izdelavo omogoča, da je ta dostopna vsakomur. Uporabniki lahko brez večjih težav dostopajo do vsebin ter pridobijo potrebne informacije kjerkoli in kadarkoli. Veliko podjetij, še posebej manjših, se odloči za samostojno pripravo spletne strani. Čeprav s tem ni nič narobe, pa je le ta mnogokrat slabo optimizirana, kar pomeni, da podjetje ne izkorišča vseh ponujenih možnosti. Le malo pa jih ve, da je stran mogoče narediti na več načinov.

Najhitrejša, najpreprostejša in ob tem še najcenejša je izdelava na osnovi že oblikovane teme. WordPress ponuja širok nabor raznovrstnih, kakovostno zasnovanih tem, z izbiro katerih se naročnik izogne programerskemu delu in stroškom oblikovanja. Teme upoštevajo najnovejše smernice oblikovanja in ponujajo najrazličnejše prikaze grafične vsebine. Čeprav je tema vnaprej pripravljena, nudi ogromno prilagoditev celostni grafični podobi podjetja (CGP), saj je cilj ustvariti kvalitetno stran. In kaj le to definira?

 

Najpomembnejša je dobra optimizacija, ki poskrbi za njeno visoko uvrstitev na iskalnikih. Temu sledi estetsko dovršeno oblikovanje. Ste vedeli, da obiskovalci potrebujejo le 0,5 sekunde, da se odločijo, ali jim je stran všeč? Mesto mora biti pravilno zasnovano, imeti jasno navigacijo in strukturo. Pri izdelavi se je treba zavedati, da niso vsi uporabniki vešči računalnika. Ne gre pa pozabiti niti na osvežene, aktualne, zanimive in premišljeno načrtovane vsebine, ki bodo obiskovalca prepričale, da se tam zadrži.

 

Izdelava spletnih strani Ljubljana – Kako poteka izdelava spletnega mesta ali trgovine?

Izdelava spletnih strani poteka v devetih korakih in se začne z izčrpnim sestankom, na katerem naročnik obrazloži svoje želje glede videza in potrebe glede delovanja. Na podlagi sestanka strokovnjaki izberejo nekaj primerov tem, za katere menijo, da bodo ustrezale naročniku. Potrjeni izbrani temi se nato izdela predvidena struktura. Ta zajema glavne strani – domača, stik, ponudba izdelkov oziroma storitev itd.

Na osnovi strukture naročnik poda komentarje ter izrazi morebitne želje po spremembah. V primeru, da se le ta odloči za samostojno pripravo besedil in slik za stran, so mu posredovana natančna navodila. Ta vključujejo količino pričakovane vsebine po sklopih, število fotografij ter njihove velikosti in kvaliteto. Medtem ko naročnik zbira ustrezen material, se strokovnjaki lotijo postavitve, pri kateri sta prva koraka zakup domene in priprava delovne domene. Nato sledijo še zakup strežnika, ustrezne povezave, nalaganje CMS sistema, vklop izbrane teme ter priprava spletne osnove.

izdelava-spletne-strani-ljubljana

Seveda pa se zgodi, da si naročnik zaželi le posodobitve ali prenove spletne strani. V takšnih primerih se besedila črpajo iz že obstoječega mesta, vselej pa morajo biti nove fotografije. V predzadnjem, osmem koraku, naročnik prejme povezavo do delovne domene ter poda svoje mnenje. Temu sledijo še zadnji popravki, urejanje besedil (piškotki, politika zasebnosti), obrazcev in plačilnih sistemov. Ko je naročnik zadovoljen z mestom, je to objavljeno, njemu pa pripada kratko izobraževanje. To obsega hitro razlago o urejanju, posodabljanju in vzdrževanju strani.

 

Zakaj je vzdrževanje spletnih strani tako pomembno?

Izdelava spletne strani je prvi korak do prepoznavnosti na spletu. Mnoga podjetja po postavitvi strani naredijo napako, ker menijo, da je to dovolj. Žal ni tako. Vzdrževanje je tisto, ki zagotovi uspeh blagovne znamke, saj zagotavlja, da spletno mesto deluje pravilno in s polno zmogljivostjo. Treba se je zavedati, da so ta oblikovana z namenom. Ta je različen in se razlikuje od dejavnosti do dejavnosti. Lahko gre za promocijo storitev, izmenjavo informacij, prodajo izdelka itd.

Da mesto doseže zastavljene cilje, je spletno vzdrževanje bistvenega pomena. Ne le, da zagotovi maksimalno varnost, prav tako povečuje promet mesta, odpravlja morebitne tehnične težave ter optimizira izkušnjo obiskovalcev. Slednja je za promet še posebej poglavitna. Redno posodabljanje mesta z vsebino, dogodki in blogi je namreč tisto, kar poleg CGP pritegne pozornost obiskovalcev, ki se z veseljem radi vračajo k zabavnim vsebinam. Pogostost vzdrževanja je odvisna od velikosti in zasnove spletnega mesta, a priporočljivo se ga je lotiti vsaj enkrat na mesec.

vzdrzevanje-spletnih-strani

Related Posts