profesionalna izdelava spletne strani

Profesionalna izdelava spletne strani je naprednejša

Profesionalna izdelava spletne strani: naj bo stran takšna, da pritegne

Profesionalna izdelava spletne strani je nujna, če želimo biti in (p)ostati pomemben igralec na trgu. Kupci so se namreč v zadnjih letih izredno spremenili. Da bi prihranili čas tako, namesto, da bi hodili od trgovine do trgovine ali poklicali različne ponudnike, ponudbo preverijo najprej na spletu. Da bi bil njihov odziv pozitiven, pa potrebujemo profesionalno spletno stran.

Profesionalna izdelava spletnih strani je drugačna od osnovne

Danes, ko so na spletu na voljo številne platforme, ki omogočajo brezplačno izdelavo spletnih strani, si vsak posameznik lahko privošči ustvariti svojo. Mnoge med tistimi, ki so narejene izpod rok amaterjev, so še vedno čisto všečne in uporabne. Če želimo, da bi spletna stran resnično privabila kupce, pa bomo veliko naredili, če se bomo vseeno odločili za profesionalno izdelavo spletnih strani.

Profesionalna izdelava spletne strani namreč omogoča mnogo več, kot izdelava osnovne spletne strani. Platforme, kot je WordPress, ponujajo veliko pred nastavljenih tem ter elementov s katerimi lahko spletno stran popestrimo na enostaven način. Hkrati jo lahko tudi prilagodimo celostni grafični podobi (CGP) podjetja, vendar le do neke mere. Da bo spletna stran resnično odražala CGP podjetja, se je tako bolje odločiti za profesionalno izdelavo spletne strani.

profesionalna izdelava spletih strani

Zakaj je CGP tako pomembna?

Če se boste pogovarjali s poznavalci marketinga, vam bodo zagotovo povedali, da je CGP podjetja izredno pomembna. Če je podoba namreč dovolj zapomnljiva in atraktivna, se bo podjetje bodočim strankam bolj usidralo v spomin. To tudi pomeni, da se bodo nanj spomnili kadarkoli bodo potrebovali nekaj, kar le-to ponuja. In to neodvisno od tega ali govorimo o izdelkih ali storitvah. To pa je tudi glavni cilj vsakega igralca na trgu. Ne le, da stranke pridobi, temveč da jih tudi obdrži in se te nenehno vračajo k njemu.

Čeprav izdelovalci profesionalne spletne strani niso nujno tudi dizajnerji, še manj poznavalci marketinga, in od njih ne morete pričakovati, da bodo zasnovali vašo CGP, pa lahko nanje računate, da jo bodo v popolnosti upoštevali pri profesionalni izdelavi spletne strani. Prav tako vam bodo znali svetovati, na kakšen način CGP uporabiti, da bo spletna stran še bolj atraktivna.

Seveda pa to ni edini razlog, zakaj je nekaj, kot je profesionalna izdelava spletne strani, prava odločitev za vas.

Profesionalna izdelava spletnih strani upošteva tudi številne druge vidike

Če bi se morda, če le imate dovolj dizajnerske žilice in znanja, lahko pri izdelavi svoje spletne strani popolnoma približali CGP vašega podjetja, je vprašanje, kakšno je vaše znanje po tehnični plati. Prav to pa je tisto, kjer si lahko obetate še več od profesionalne izdelave spletnih strani.

Najpomembnejše, kar morate ponuditi uporabnikom na spletu, je dobra uporabniška izkušnja. To lahko ponudijo le profesionalne spletne strani. Profesionalna izdelava spletne strani namreč upošteva vse vidike, zaradi katerih je neka spletna stran boljša za uporabnika oz. nudi boljšo uporabniško izkušnjo.

Tisti, ki poskrbijo za profesionalno izdelavo spletnih strani, so namreč pozorni na to, da so le-te:

  • Odzivne,
  • jasne,
  • atraktivne,
  • brez »mrtvih« povezav,
  • se hitro naložijo – tako same spletne strani kot vsi elementi na njih,
  • enostavne za uporabo,
  • intuitivno vodijo uporabnika
  • in še bi lahko naštevali.

Da dosežemo vse to, je v prvi vrsti pomembno, kakšna je zasnova spletne strani. Profesionalna spletna stran mora biti namreč zelo enostavna za uporabo, delovati intuitivno in biti hkrati tudi atraktivna. To pomeni, da mora biti na njej ravno prav teksta. Da morajo vse povezave, ki se na njej znajdejo, nekam voditi. Da morajo biti elementi, kot so slike, fotografije, ikonografija, videi in vse ostalo, ravno prav veliki, da so jasni in atraktivni, vendar ne zasedejo preveč prostora. Uporabnik mora točno vedeti, kaj mu »prodajalec« ponuja ter kakšne so njegove prednosti. Vsebine morajo biti zanimive in informativne, predvsem pa točne itd..

Če se zavedamo vsega tega, nam je jasno, da profesionalna izdelava spletne strani zahteva mnogo več znanja, kot ga ima povprečni uporabnik spleta, ki bi si spletno stran lahko izdelal sam.

Profesionalne spletne strani so tudi optimizirane

predelava spletne strani maribor

Še ena stvar, ki jo zahteva profesionalna izdelava spletnih strani, je optimizacija. To pomeni, da je spletna stran tako zasnovana in oblikovana, da jo roboti v različnih iskalnikih prepoznajo kot dobro. Če jo, jo uvrstijo tudi višje med zadetki v iskalniku, to pa pomeni, da jo uporabniki lažje najdejo. To je ključnega pomena, da spletna stran sploh kaj pomeni, torej.

Poznamo več vidikov optimizacije. Ko se profesionalci lotijo nečesa takega, kot je profesionalna izdelava spletne strani, morajo tako poskrbeti za vsebinsko in tehnično optimizacijo. Tehnična optimizacija je povezana s parametri, ki jih je potrebno nastaviti v ozadju, torej med programiranjem spletne strani. Vsebinska optimizacija pa je povezana z besedili, ki jih najdemo na strani.

Profesionalne spletne strani imajo urejene tudi zunanje in notranje povezave, ki stran dodatno uvrščajo med boljše, če so le prave in kakovostne ter – seveda – aktivne. V zadnjem času pa je pri profesionalni izdelavi spletnih strani postala pomembna tudi lokalna optimizacija.

 

 

 

Related Posts