profesionalno-polaganje-tlakovcev

Polaganje tlakovcev v okolici hiše

Polaganje tlakovcev že od nekdaj predstavlja priljubljeno obliko utrjevanja površine in ureditve okolice domovanja. Tlakovec, ki je sicer lahko izdelan iz različnih materialov, pri tem velja za eno izmed najbolj vsestranskih, kot tudi trpežnih in vzdržljivih zunanjih oblog. Z njimi lahko namreč obložimo katerokoli površino, vendar pa mora biti ta prej ustrezno pripravljena.

Oblaganje različnih površin, še posebej to velja za tlakovanje dvorišč, morda izgleda preprosto, vendar pa zahteva ne le znanje o samem procesu, temveč tudi znanje o tem, katero oblogo sploh izbrati in za kakšno vrsto podlage je ta primerna. Prav zaradi tega se veliko naročnikov odloča, da polaganje tlakovcev prepusti strokovnjakom, kakršne boste našli tudi pri podjetju Medved. Cena tako produktov kot storitev je odvisna predvsem od vrste obloge in načina polaganja, nanjo pa seveda vpliva tudi čas, ki je potreben za ustrezno pripravo podlage.

Posebnost Tlakovanja Medved je tudi pestra izbira izdelkov, ki se odlikujejo po dobri kvaliteti in široki izbiri materialov. Tlakovci so namreč lahko izdelani bodisi iz kamna, betona ali pa drugih materialov, ki vplivajo tudi na njegovo življenjsko dobo. Na cenik polaganja prav tako vpliva velikost površine, kjer želite polagati.

polaganje-tlakovcev-razlicnih-oblik

 

Tlakovanje dvorišč z betonskimi tlakovci

Urejanje okolice hiše, med drugim predvsem tlakovanje dvorišča, je hitro, saj je obloga tako vsestranska, da se prilega praktično katerikoli zunanji površini, v kolikor je ta ustrezno pred pripravljena. Najsi bo to dvorišče, dovozna pot, vrtna pot, terasa ipd. Polaganje tlakovcev je priljubljeno zlasti zaradi preprostosti pri polaganju, cene samega materiala, poleg tega pa tudi zaradi minimalističnega, a sodobnega izgleda same obloge. Z njo praktično ne boste nikoli zgrešili, saj je preprosta v svojem izgledu, nudi dolgo obstojnost površine, slednjo pa tudi dodobra utrdi. Na voljo je v različnih izvedbah, materialih, oblikah in dimenzijah.

Čeprav pa na trgu obstajajo obloge v raznličnih materialih, pa niso vse primerne za uporabo na katerikoli površini. Tako so na voljo na primer zunanje obloge iz betona, lesa, kamna in drugih materialov. Zdaleč najbolj razširjeno pa je ugodno urejanje okolice hiše z betonskimi tlakovci. Takšno polaganje, čigar cena je odvisna od vrste materiala, je hitro in enostavno. Betonski tlakovci pri tem veljajo za naravni material, ki kljubuje še tako zahtevnim vremenskim razmeram.

tlakovanje-dvorisca z betonskimi tlakovci

 

Urejanje okolice hiše: dvorišča in vrta

Urejanje okolice hiše, kamor prištevamo zlasti utrjevanje in urejevanje poti – je pri podjetju Tlakovanje Medved na voljo po ugodni ceni. Pred samim nakupom oblog in storitve vam strokovnjaki svetujejo pri sami izbiri obloge glede na površino. Nato pa se pričnejo priprave na samo polaganje; na priprave in ceno najbolj vplivata izbrani material in velikost površine. Ena izmed posebnosti podjetja je tudi v tem, da nudi različne vrste (sloge in dimenzije) tlakovcev, tako da boste zares lahko izbrali tiste, ki najbolje ustrezajo tako vašim željam. Po izbiri le-teh se prične priprava terena, med drugim izkop in utrjevanje površine. Pri tej je marsikdaj potrebno odvodnjavanje, kajti površina mora biti pred pričetkom polaganja tlakovcev gladka in ravna.

 

Ugodno urejanje okolice hiše s tlakovci

Tlakovanje dvorišč z naravnimi materiali, denimo z betonskimi oblogami, velja za vedno moderno in trpežno, naročniki pa se zanjo odločajo predvsem zaradi njene dolge življenjske dobe. A vedno je tu vprašanje cene same storitve; na ceno urejanja okolice hiše vpliva ne le sama cena materiala, pač pa tudi vrsta in velikost same površine, ki jo želimo utrditi.

Cenik polaganja tlakovcev pri tem zajema pripravo terena za polaganje in material obloge. Glede na to, da je ta lahko različnih vrst, je cena sledeča: cena granitne kocka se giblje pri 0,18 € na kos, betonska obloga stane od 15-30 € na kvadratni meter, cena prane plošče pa običajno znaša od 2,35 € na kos. Seveda je cena izdelave in polaganja odvisna tudi od ponudnika in same dimenzije materiala. Tlakovanje Medved vam pri tem jamči za kvaliteto svojih tlakovcev in storitve.

urejanje-okolice-hise s tlakovci

 

Polaganje tlakovcev okoli hiše ima določene prednosti

Pri polaganju tlakovcev je treba biti pozoren na nekaj dejavnikov, med drugim zlasti na vrsto površine. Ni namreč vsaka obloga primerna za vsako površino, zaradi česar je pred samo odločitvijo za tlakovanje dvorišča potrebno dobro razmisliti o vrsti terena. Slednjega pa je treba pred delom dobro pripraviti. To zajema pravilen izkop površine, utrjevanje terena in druge dejavnosti, ki zagotovijo poznejšo odpornost in obstojnost površine.

Za hitro polaganje je običajno nujno odvodnjavanje dvorišča, kar zagotovi ravno in gladko površino. Za dobro odvodnjavanje se priporoča vgraditev kanalov za odvajanje površinske vode v t. i. meteorno kanalizacijo. Šele nato sledi polaganje v ustrezni velikosti, obliki in materialu. Pri tem so na voljo lesene in betonske, kot tudi obloge iz kamna. Daleč najbolj priljubljene in razširjene so prav betonske, saj poskrbijo za enoten in lep videz končne površine. Z njimi lahko obložite dovozno pot, teraso, dvorišče, vrt in druge površine.

tlakovanje medved

 

Related Posts