alu-led-profil

ALU LED profil omogoča zaščito in brezhibno delovanje diod

ALU LED profil je priporočljivo uporabiti pri nameščanju oziroma pritrjevanju trakov z diodami na različne površine, saj zagotavlja zaščito pred zunanjimi vplivi kot so prah, vlaga ali mehanski udarci. Profili skrbijo tudi za boljše odvajanje toplote, kar podaljšuje življenjsko dobo diod. Nenazadnje pa tudi vizualno polepšajo videz LED traku, sploh če ga nameščamo na manj skrita mesta.

Glede na namen uporabe in način pritrditve, obstajajo različni ALU profili za LED trak in sicer nadgradni, vgradni, talni pohodni, projektni arhitekturni ter profili za vgradnjo v mavčne plošče.

Razlogi, zakaj so postali LED trakovi profili v zadnjih letih tako priljubljena možnost dodatnega osvetljevanja, se skrivajo v enostavni namestitvi na mesta, kjer druge oblike svetil niso možne, v prilagodljivih oblikah, enostavnem upravljanju, nizki porabi energije ter ugodni ceni.

alu-led-profil

Zakaj so potrebni ALU profili za LED trak?

LED trakovi omogočajo širok spekter uporabe, saj lahko s svojo tridimenzionalno podobo domiselno razbijejo monotonost prostora, osvetijo temne kotičke hodnikov in stopnišč, izboljšajo vidnost delovnih površin v kuhinji ali pričarajo romantično vzdušje v spalnici. Kljub svoji uporabnosti, pa sami po sebi niso najbolj estetsko dovršeni, saj je njihov osnovni namen predvsem funkcionalnost. Ravno zato je ALU LED profil tisti člen, ki poveže vse komponente v unikatno in stilsko dovršeno obliko svetila.

ALU profili za LED trak so sestavljeni iz kvalitetnega eloksiranega aluminija in imajo poleg estetske vrednosti tudi več pomembnih funkcij. Ena takih je kvalitetno odvajanje toplote diod, s čimer zagotavljajo daljšo življenjsko dobo traku. Difuzorji iz mlečnega stekla omogočajo natančno usmerjanje svetlobe na določena območja in zmanjšujejo bleščanje.

Na izbiro so v beli ali črni barvi, tako da se povsem nevsiljivo vklopijo v svoj ambient. Običajno lahko kupimo posamezne kose v dolžini 1 ali 2 metra, komplet pa vsebuje ALU LED profil, mlečno steklo in okrasne ploščice.

alu-profili-za-led-trak

Ali so LED trakovi profili zahtevni za montažo?

Postopek montaže je odvisen od tega, na kakšno površino ga bomo pritrdili in za kakšno vrsto profila gre. V nobenem primeru pa montaža ne zahteva posebnega strokovnega pristopa, le nekaj natančnosti in potrpežljivosti. Pomagamo si lahko tudi s praktičnimi napotki, ki jih najdemo v katerem od videov na spletnih straneh proizvajalcev. Pred namestitvijo se moramo prepričati, da je površina čista in brez prahu, kar je zagotovilo, da bodo imeli ALU profili za LED trak ustrezen oprijem.

Če nameščamo trak v aluminijasti profil, moramo paziti, da bo ta pravilno poravnan. Nekateri profili imajo sponke ali nosilce, ki fiksirajo trak z diodami, da ta ostane na svojem mestu. Z vijaki ali lepilom nato pritrdimo ALU LED profil na želeno površino. Pri tem lahko uporabimo tudi posebne nadometne nosilce, ki omogočajo pritrjevanje brez vrtanja, vijačenja ali lepljenja aluminijastega profila.

led-trakovi-profili

Ko so LED trakovi profili ustrezno nameščeni, nas čaka le še priključitev na vir napajanja ali krmilnik. Napajalnike delimo na različne vrste, glede na dimenzijo, moč in napetost električnega toka. Pri nakupu moramo upoštevati tudi to, v kakšnem prostoru bodo LED trakovi profili nameščeni, saj se razlikujejo tudi po območju delovne temperature. Za podrobne informacije se je priporočljivo obrniti na ponudnika tovrstne opreme, saj nam bo s svojim strokovnim znanjem najlažje pomagal do pravilne izbire.

Poleg vsega naštetega ne smemo pozabiti tudi na stikala, s katerimi bomo vklopili ali izklopili LED trak. Tudi tu je izbira precejšnja, od dotičnih in brezdotičnih stikal, pa takšnih z vgrajenim senzorjem ter posebnih stikal, ki se namestijo na kuhinjske omarice in se avtomatsko vklopijo, ko odpremo vrata.

Izbrali smo ustrezen ALU LED profil, kaj pa trak?

LED trakovi se običajno prodajajo v različnih dolžinah, zato so naviti na kolut, tako da jih lahko odrežemo na poljubno dolžino. Na traku je označeno mesto, kjer ga lahko skrajšamo. To najlažje storimo s škarjami ali ostrim nožem, s katerim zagotovimo natančen in čist rez.

Tudi sami trakovi se razlikujejo po svojih karakteristikah. Pri nakupu moramo upoštevati širino traku, število diod in njihovo življenjsko dobo, kvaliteto tiskanega vezja, na katerega so pritrjene diode, barvo svetlobe, napetost in podobno. Pri tem moramo seveda upoštevati tudi to, da so ALU profili za LED trak ter vrsta, barva in število diod v skladu z našimi potrebami, željami in estetsko usklajenostjo prostora.

Na voljo so profesionalni trakovi z vgrajenimi enobarvnimi visokosvetlečimi LED diododami, barvni in RGB trakovi, s katerimi lahko ustvarimo ambient po svojem okusu. Pri tem lahko v opremo vključimo tudi različne krmilnike ali daljinske upravljalnike, s katerimi bo postalo osvetljevanje še bolj zabavno in domiselno. Z njimi lahko na enostaven način prilagajamo barvo, intenzivnost svetlobe, oziroma jih vklopimo ter izklopimo brez pritiska na stikalo.

led-trak

Trgovina Trendlight z LED trakovi profili in pestro ponudbo svetil

Pri iskanju elektromateriala in svetil se je vedno najbolje obrniti na ponudnika, ki ima strokovno znanje in dolgoletne izkušnje na tem področju. V slovenskem prostoru je eden izmed takšnih zagotovo podjetje Trendlight.

Njihova ponudba obsega najrazličnejša zunanja in notranja svetila, elektromaterial ter opremo za garaže in delavnice. Prodajni program zajema tudi vso potrebno opremo za osvetljevanje, kot so ALU LED profil, stikala, napajalniki, daljinci ter DIMM,RGBW in RGB krmilniki.

Poleg tega nudijo svojim strankam strokovno podporo z vsemi tehničnimi rešitvami in predlogi, s pomočjo katerih je montaža in uporaba kupljenih izdelkov še bolj enostavna in učinkovita. Več o celotni ponudbi, vključno z aktualnimi popusti in akcijskimi cenami, si je mogoče prebrati na njihovi spletni strani.

 

Related Posts